Kampaajan oppitunti OSA 3




Päivin kampaajan opeissa projekti jatkuu. Tässä osiossa käymme läpi Päivin toiveet ja viikkorytmin koskien hiustenlaittoa. Olemme käyneet jo läpi mitä tuotteita ja välineitä hänen kaapeista löytyy. Päivi laitto vielä Hennalle muutamia fiiliskuvia toiveista ja tyyleistä joista tykkää. Näistä yhteenvetona oli helppo löytää kampauksia ja tyylejä yhdistävä punainen lanka ja se oli RENTOUS. 


Henna päätti tehdä Päiville viikko kalenterin. Kalenterissa on joka päivälle tehty selkeä opastus kuinka toimitaan hiusten kanssa. Päivin viikko rytmissä huomioitiin urheilut ja aikaiset herätykset sekä työ, jossa hiukset on oltava poissa silmiltä. Harjoittelimme kampaukset yhdessä ja nämä kampaukset opetetaan myös teille videoiden avulla. Alla näet Päivin viikko rytmin ja myös kampaukset, jotka hän on TEHNYT ITSE!! Huikea suoritus, eikö?


MAANANTAI

Hiukset ovat pesty edellisenä iltana. Päivi pesee hiukset iltaisin ja menee monesti märillä hiuksilla nukkumaan. Lopputuloksena aamulla hiukset ovat hyvin päätä myöten, joten kuohkeutta hiuksiin haetaan nopealla föönauksella. Tämä viimeistellään helpolla puoliksi kiinni kampauksella. Hiuksiin ei saa laittaa liikaa muotoilutuotteita, jotta hiusten viimeistelyä ilman pesua on helpompi jatkaa seuraavina päivinä.

Illalla hiuksiin laitetaan yöksi LG WAVES-kihartaja.




TIISTAI

Aamulla hiukset avataan kihartajan jäljiltä ja laineilevat hiukset kiepautetaan puoliksi kiinni klipsillä. Laine hiuksissa saa yksinkertaisen kampauksen kuten ponnarin näyttämään todella viimeistellyltä.

Illalla hiukset voi laittaa yöksi kiinni muutamalle nutturalle jolloin kihara pysyy parempana yön yli. Vaikkakin seuraavana päivänä kiharaa ei enää itsessään hyödynnetä. Sen tarkoitus on auttaa kampauksen teossa, mutta ei ole väliä jos kihara on suoristunut tai mennyt huonoksi.




KESKIVIIKKO

On mennyt 2 päivää hiustenpesusta ja nyt on aika ottaa käyttöön tekstuurisuihke jolla saadaan hiuksiin volyymia. Hiukset voivat tuntua hieman epäpuhtailta ja puuterinen suihke vie hiusten rasvaisuutta pois. Tänään muutenkin hiukset menevät kokonaan kiinni rennolle banaaninutturalle johon tarvitsemme hyvän tekstuurin hiuksiin. 



TORSTAI

3 PÄIVÄÄ MENNYT HIUSTENPESUSTA. Tänään illalla on Päivillä tenniksen jälkeen aika pestä hiukset, mutta päivä menee hyvin vielä edellisellä pohjalla. Hiukset kiedotaan pään päälle rennolle nutturalle. Tähän kampaukseen saa hyvin piilotettua pörröttyneet latvat. Kampaus vaatii ehkä pienen tekstuurisuihke lisäyksen, mutta ei muuta. Hiukset pysyvät kolmella pinnillä kiinni. Se tunne kun näiden jälkeen peset hiukset! Pääset kokemaan aivan uuden kokemuksen hiustenpesussa 😁 Shampoopesuja tehdään tässä kohtaa kaksi. Edellisestä pesusta on aikaa ja hiuksiin on kertynyt paljon muotoilutuotteita ja epäpuhtautta jotka täytyvät  saada pestyä huolella pois! 



PERJANTAI

Eilisen illan pesun jälkeen hiukset ovat kuivuneet taas tyynyä vasten kuivaksi, mutta nyt aamu on alkanut uinnilla ja näin ollen se ei ole haitannut. Tänään aamulla Päivi muotoilee hiukset puoliksi kiinni ihanalla sidonnalla. Tämä helppo tapa sitoa hiukset kiinni toimii arkeen ja juhlaan. Niin kuin monet muutkin näistä kampauksista.



LAUANTAI

Tänään laitetaan hiuksiin rennot kiharat puikkokihartimella, joka löytyi Päiviltä kotoa. Päivi rakastaa rentoja kiharoita ja kävimme läpi vaihe vaiheelta kuinka ne voi tehdä helposti vartissa. Kiharat itsessään ovat upea auki kampaus, mutta aikaisempia puoliksi kiinni tekniikoita voi hyvin hyödyntää myös näihin. Hiuskoristeet ovat myös loistavia hyödyntää tähän kampaukseen.



SUNNUNTAI

Lazy sunday. Nyt saa laiskotella! Hiukset voi kiepauttaa ponnarille tai ihanasti muutamalle pienelle nutturalle.

Tänään hemmotellaan hiuksia hiustenpesulla ja ollaan valmiina aloittamaan uusi viikko. 


YHTEENVETO

Päivi sai todella paljon apua omaan arkiseen hiustenlaittoon. Kampaukset tehtiin muutamalla hiustuotteella ja pinnillä.  Tästä aukesi ihan uusi maailma Päivin arkeen ja hän oli ihmeisssään, että todella se voi olla näin helppoa. Toivottavasti myös sinäkin saat inspiraatiota ja vinkkejä omaan hiustenlaittoon 💛 




Kommentit

Suositut tekstit