Yleisesti äidin hiuksista


Mitä hius on?

Hiukset koostuvat Proteiinista, Aminohappolajeista, Mineraaleista, D-vitamiinista, Fosfaateista, Hiilihydraateista ja Rasva-aineista. Myös hiusten kohdalla toimii sanonta "olet mitä syöt". Hiusten hyvinvointi on riippuvainen ruokavaliosta ja mikäli se ei ole kunnossa on mahdotonta hoitaa hiusta myöskään ulkoa päin tuotteilla parempaan kuntoon. Tuotteilla voi todellakin vaikuttaa hiusten hyvinvointiin, mutta yksinään ne eivät voi korjata vahinkoa.  Hiuksen ulkonäköön vaikuttavat monet sisäiset seikat ja näin ollen myös raskaus ja imetys ovat iso osa hiuksen muutosta.  

Hiuksen kasvu jaetaan kolmeen eri vaiheeseen. Nämä ovat Kasvuvaihe ( kesto 2-6 vuotta ), Välivaihe (kesto muutama viikko) sekä Lepovaihe ( kesto 1-3 kuukautta ). Lepovaiheen jälkeen vanha hius tippuu pois ja uusi tulee tilalle. Hiuksia ihmisellä on 80 000-120 000 ja näistä päivittäin irtoaa 50-100 hiusta. 

Hiukset ja raskaus

Raskauden aikana estrogeenitaso lisääntyy ja tämä pidentää hiusten kasvu- ja lepovaiheita. Tämä tarkoittaa sitä, että hiuksia irtoaa vähemmän, jonka vuoksi ne näyttävät paksummilta. Hiusten kokonaismäärä raskauden aikana kasvaa arviolta 38%.

Raskausaika vaikuttaa monesti hiusten ja hiuspohjan toimintaan. Joillain hiukset voivat paremmin kuin koskaan ja toisilla raskaus voi olla todella hiuksia rasittavaa. Toisilla hiuspohjan toiminto voi jopa tasapainottua ja esimerkiksi voimakkaasti rasvoittuvat hiukset rasvoittua vähemmän. Joskus taas hiukset voivat mennä raskausaikana huonompaan kuntoon. Tähän voi olla osaksi syynä esimerkiksi voimakas pahoinvointi ja oksentaminen raskauden aikana.

Synnytyksen jälkeen tapahtuu se suurin muutos. Elimistö on käynyt läpi kovan muutoksen ja tämä muutos näkyy myös radikaalisti hiuksissa. Imetyksen aikana ravinto jakautuu myös lapselle. Tässä ketjussa hiukset ovat viimeisenä ja näin ollen jäävät ilman ravintoa mahdollisesti kokonaan. Hiustenlähtö alkaa yleensä synnytyksen jälkeen imetyksen lopetettua jolloin hormonit palaavat ennalleen. Hiustenlähtö kestää yleensä enintään puoli vuotta ja tämän jälkeen kasvu ja vahvuus palautuvat pikkuhiljaa ennalleen. Hiustenlähtöä ei suinkaan tule kaikille. Tämäkin on yksi yksilöllinen asia raskauden ihmeellisessä maailmassa ja jokaisella erilainen. Hiustenlähtö tuntuu konkreettisesti monesti ohimoalueilla. Muutamassa kuukaudessa ohimoalueille kasvaakin lyhyt sänki joka ei tunnu asettuvan yhtään mihinkään.

VINKKI!

Kampaajana Hennan vinkki on kokeilla tässä kohtaa esimerkiksi otsatukkaa. Jonka alle lyhyet hiukset sujahtavat kätevästi. Muista, että otsahiuksia on erilaisia joten jokaiselle löytyy varmasti mieluinen se itselle sopivin malli. 


Toki yhtä hyvin voi myös sliipata etuosan haitulat hiuslakalla muiden hiusten joukkoon. Keksijakaus toimii tässä tilanteessa yleensä parhaiten koska ohentuvat alueet ovat monesti ohimon kohdalla. Keskijakauksesta hiuksia riittää riittävästi molemmille jakauksen puolille. Näiden osioiden alle lyhyemmät hiukset voi piilottaa kätevästi.



Iso suositus myös hiuspannan käytöstä. Keksijakauksen kanssa hiuspanta pitää hyvin hiukset aloillaan. Tästä vielä tulossa lisää vinkkejä tutoriaalien kera toisessa BLOGI-postauksessa!


Kommentit

Suositut tekstit